About René Dissel

Vanaf zijn 7e jaar heeft hij spelenderwijs de fotografie ontdekt die hij jaren later tijdens een drukke carriere als musicus weer heeft opgepakt.
Tijdens het toeren met bands met name in de verenigde staten maakte hij documentaire foto’s waarvan er een in de prijzen viel bij National Geographic 2007, 1e prijs in de categorie landschap. (expositie Hotel stories Coda museum).

Als autodidact heeft hij zijn vaardigheden aangescherpt door het volgen van een Masterclass bij portretfotograaf Maarten Corbijn ook wel Corbino.
Inmiddels krijgt hij in toenemende mate bekendheid met zijn portretfotografie. Portretfotografie privé of voor bedrijven op locatie met of zonder mobiele fotostudio.

Foto’s van René Dissel zijn te zien op cd covers, reclame posters, affiches, brochures , websites en tijdschriften. In zijn eerste boekwerk met de titel “ontmoetingen met Amersfoorters” met teksten van Herma Klein Kranenberg uitgegeven eind 2014 zijn 50 zwart/wit portretten vnl. analoog gemaakt van zijn hand te zien gevolgd door een aantal exposities o.a. bij 033fotostad Amersfoort.
Met een intense gerichtheid op zijn onderwerp en invoelend vermogen in contact met de persoon zoekt hij naar een vorm met een persoonlijke identiteit in kleur of tijdloos zwart-wit. Zijn kracht schuilt in de opvallende rust in het beeld, soms dicht op de huid.

In toenemende mate ontwikkeld hij zich met zijn eigen vrije werk in de richting van landschapsfotograaf. Een vorm die in zijn beelden staat voor een visuele verdieping in de ruimte soms naar minimalistsche composities, ook wel fine art genoemd.

P